Tästä löydät vastauksia!

Tänne olemme koonneet vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Lisäkysymysten kanssa voit mielellään kääntyä puoleemme sähköpostitse tai puhelimitse.

Yleiset kysymykset

Vuokraamme Dethleffsin 100 % tytäryrityksenä Dethleffs-ajoneuvoja ja tarjoamme sen lisäksi Globecar-retkeilyautoja. Kaikki McRentin vuokraamat ajoneuvot eivät ole yli 2 vuotta vanhempia.

Matkailuautot voi varata 14 päivää ennen vuokra-ajan alkua. Varaukset, jotka tehdään lyhyemmällä varausajalla, pitää sopia kulloisenkin vuokrauspisteen kanssa.

Vuokralle ottajalla pitää olla voimassa oleva henkilökortti/passi ja ajokortti.

Ryhmille Compact, Family ja Comfort on vuokralle ottajan vähimmäisikä 21 vuotta, ryhmälle Premium vähimmäisikä on 25 vuotta.

Jokainen apukuljettaja voidaan rekisteröidä maksuttomasti vuokrauspisteessä ajoneuvon luovutuksen yhteydessä. Vuokralle ottaja vastaa apukuljettajista.

Vähintään yhden vuoden voimassa ollut, luokan III tai luokan B ajokortti ajoneuvoryhmille Compact, Family ja Comfort.

Ota huomioon, että Premium-luokan ajoneuvojen kokonaispaino on yli 3,5 t: Ajoneuvon kuljettamiseen vaaditaan vähintään 3 vuoden ajan voimassa ollut ajokortti luokalla III tai luokalla C/C1.

Voit varata McRent ajoneuvosi eri tavoin:

 • McRent vuokrauspisteestä
 • Varausnumerosta: 010 832 45 26 (0,0835 €/puh + 0,06 €/min, matkapuhelimesta 0,0835 €/puh + 0,1717 €/min)
 • Varausportaalin kautta osoitteesta www.mcrent.fi

Matkailuautot luovutetaan asiakkaalle aina sisältä ja ulkoa pestynä ja puhdistettuna ja asiakkaan tulee palauttaa ne puhtaina. Ulkopuolinen pesu sisältyy hintaan. Jos vuokralle antajan pitää suorittaa sisäpuolinen puhdistus, jätevesisäiliön tyhjennys ja/tai WC:n kasetin tyhjennys kokonaan tai osittain, vuokralle ottajalta peritään puhdistusmaksu. Ota huomioon, että mahdollisesti muodostuvat kustannukset on maksettava suoraan paikan päällä.

Ota vastaanottaessasi huomioon, että muodollisuuksiin ja opastukseen tarvitaan vähintään yksi tunti aikaa. Pyydä vuokrauspisteeltä luovutuksen tarkka kellonaika vuokrauspisteen ylikuormituksen ja pitkien odotusaikojen välttämiseksi. Älä suunnittele samalle päivälle pitkiä ajomatkoja. Varaa aikaa luovutusta varten. Varmista yhdessä työntekijämme kanssa, että ajoneuvossa ovat kaikki varusteet ja että olemassa olevat kulumisjäljet on merkitty luovutuspöytäkirjaan.

Sesongista riippuen vähimmäisvuokrausajan kesto on 7 - 14 vuorokautta. Lyhyempiaikaiset vuokraukset ovat mahdollisia vain vuokrauspisteen kanssa sopimalla.

Ei, vuokraamme ainoastaan matkailuautoja/asuntoautoja. Ne ovat ajettavia yksikköjä.

McRentilla hinnat lasketaan päivän tarkkuudella kulloisenkin sesongin mukaisesti.

Kaikki matkailuauton vuokraajat, jotka vuokraavat matkailuauton toiselle korvausta vastaan, toimivat kaupallisesti. Siinä mielessä ei ole olemassa mitään "Matkailuauton yksityistä vuokraamista".

Matkailuautoa vuokratessasi ota huomioon merkintä ajoneuvoasiakirjoissa. Niissä pitää olla selkeä hyväksyntä "Itseajettava vuokra-ajoneuvo", muussa tapauksessa sinulla ei ole vuokralle ottajana MITÄÄN vakuutussuojaa!

Saat ajoneuvon luovutuksen yhteydessä vahinkopöytäkirjan, joka sinun pitää joka tapauksessa täyttää onnettomuuden sattuessa. Tulipalo- ja varkaustapauksista kuten myös villieläinkolareista ja muista onnettomuuksista pitää ilmoittaa poliisille ja vuokrauspisteelle. Lisäksi vuokrauspisteelle pitää antaa kaikki onnettomuustapahtuman yksityiskohtaiset tiedot.

Muiden onnettomuusosapuolien vahinkovaatimuksia ei saa hyväksyä.

Matkailuauto voidaan luovuttaa vain vuokrauspisteen aukioloaikoina. Ota lisäksi huomioon, että joissakin vuokrauspisteissä ajoneuvo luovutetaan iltapäivällä ja se pitää palauttaa aamupäivällä.

Tarjouksessasi on ilmoitettu kaikki tarkat kellonajat.

Kotieläinten mukana kuljettamiselle pitää saada hyväksyntä suoraan vuokrauspisteestä. Ajoneuvon pitää olla palautettaessa yhtä puhtaassa kunnossa kun silloin, kun siinä ei ole kuljetettu kotieläimiä. Kotielämiä kuljetettaessa voivat puhdistuskustannukset kasvaa merkittävästi. Vuokralle ottaja vastaa kotieläinten turvallisesta ja määräysten mukaisesta kuljetuksesta kuten myös mahdollisista maahantuontirajoituksista ja rokotuksista.

Euroopan sisällä tapahtuvat matkat ulkomaille ovat sallittuja.

Useimpiin Euroopan maihin matkustaminen on sallittua kaikilla ajoneuvoilla.

Matkustusrajoitteita on seuraaviin maihin matkustettaessa:

 • Kosovo
 • Marokko
 • Moldova
 • Turkki
 • Venäjä
 • Ukraina
 • Valko-Venäjä

Matkustaminen näihin maihin on sallittu ainoastaan vuokrauspisteen kirjallisesti antamalla luvalla.

Matkustaminen sota- tai kriisialueille on kielletty.

Palvelumaksuun sisältyy auton käyttökuntoon valmistelu, ulkopuolinen pesu sekä myös kunnollinen perehdytys sen käyttöön. Näytämme sekä opastamme yksityiskohtaisesti kaiken matkailuauton käyttöön sekä tekniikkaan liittyen. Voit matkustaa hyvin valmistautuneena huolettomasti ja stressittömästi, vaikka olisitkin elämäsi ensimmäisellä matkailuautomatkalla.

Tekniset kysymykset

Suuressa valikoimassamme on tarjolla jokaiselle sopiva ajoneuvo erilaisilla pohjaratkaisuilla pienistä matkailuautoista kahdelle henkilölle (Compact Standard) tilaviin integroituihin kuuden henkilön ajoneuvoihin.

Kaikki vuokrattavan kalustomme ajoneuvot on varustettu automaattivaihteistolla ja/tai vetokoukulla.

Ajoneuvon luovutuksen yhteydessä saat kaksi täyttä 2 kg kaasupulloa, jotka voit palauttaa ilman eri maksua tyhjinä.

Monilla huoltoasemilla ja useimmilla leirintäaluilla on kaasupullojen täyttömahdollisuus.

Ota huomioon, että ulkomailla on erilaisia liitäntöjä ja erilaisia kaasupulloja, jotta voit täyttää suomalaisen kaasupullon tarvitset adapterin, josta saat tietoa suoraan vuokrauspisteestä. Mukana luovutettuja suomalaisia kaasupulloja ei saa vaihtaa ulkomaisiin kaasupulloihin.

Nykyisin saa monilta huoltoasemilta, leirintäalueilta ja tuhansista palvelupisteistä raikasta vettä. Useimmissa tapauksissa raikkaan veden täyttämiselle on vain muodollinen maksu.

Ajoneuvomme on varustettu uuden sukupolven polttoainetta säästävillä, voimakkailla turbodieselmoottoreilla

Taloudelliset kysymykset

Kyllä, matkailuauton luovutuksen yhteydessä pitää aina maksaa 1.200,00 € takuusumma. Jos takuusumma maksetaan luottokortilla, pitää kortinhaltijan ja vuokralle ottajan olla sama henkilö. Vaihtoehtoisesti voit suorittaa takuusumman tilisiirrolla ennakkoon loppuvuokrasumman kanssa. Ota huomioon, että yksikään vuokrauspiste ei voi luovuttaa ajoneuvoa, jos se ei ole suoraan saanut takuusummaa.

Jos sitova varaus peruutetaan, veloitetaan seuraavat peruutusmaksut:

 • Enintään 50 päivää ennen vuokra-ajan alkamista (sovittua noutopäivää) veloitamme 300 euroa käsittelymaksun
 • 48 - 15 päivää ennen vuokra-ajan alkua 50 % vuokrahinnasta
 • 15 päivää ennen vuokra-ajan alkua 80 % vuokrahinnasta
 • vuokrauspäivänä tai vastaanottamatta jätettäessä 95 % vuokrahinnasta

(katso Yleiset vuokrausehdot)

Ajoneuvomme palautetaan siihen vuokrauspisteeseen, josta se on luovutettu. Joissakin vuokrauspisteissä voit varata myös vuokrauksen yhteen suuntaan. Yhteen suuntaan vuokratuille ajoneuvoille luovutus- ja palautuspaikka ovat eri paikoissa, mutta ne määritetään ennen vuokrausta ja siitä on erillinen laskutus. Yhteen suuntaan tapahtuvat vuokraukset ovat mahdollisia vain eri pyynnöstä.

Lukuun ottamatta erikoisluokkaamme VW California Coach (ilman suihkua ja WC:tä) kaikissa ajoneuvoissa on keittiö, jääkaappi, liesi, peseytymistila pesualtaineen, suihku ja kemiallinen WC (kasetti), tehokas lämmityslaite, raitis- ja jätevesisäiliöt, turvavyöt asuintilassa, servo-ohjaus, kaapelikela ja liitäntäkaapeli, Europistoke 230 V, erillinen 12-V akku asuintilalle, akkulaturi, polkupyörätelineet ja stereoradio CD-soittimella. Lisävarusteita, kuten astiastot, keittiövarusteet, lastenistuimet tai lumiketjut tarjoamme pyynnöstä maksua vastaan.

Lisäksi vuokrahintaan sisältyy:

 • Kaikki ajetut kilometrit*
 • Arvonlisävero
 • Täyskaskovakuutus 1.200 € omavastuuosuudella per vahinkotapaus
 • 50.000.000 € katesumma
 • Fiat liikkuvuustakuu ja liikennevakuutus
 • Markiisi
 • Osassa peruutuskamera
 • Dethleffs-turvapakkaus
 • Ohjaamon ilmastointilaite
 • Polkupyörätelineet
 • Pesulaitteet
 • 2 kaasupulloa
 • Tasauskiilat
 • CI kaapeli
 • Kaapelikela
 • Kemiallisen WC:n tarvikkeet
 • Vesiletku/kaatokannu

Poikkeavat takuumaksusäännöt ulkomailla.

* Lisäksi erikoistarjouksissa voi olla rajoitetut kilometrit, jolloin ylimenevät kilometrit laskutetaan voimassa olevan hinnaston mukaan.

Saat McRent-ajoneuvon vuokrauksen yhteydessä täyskaskovakuutuksen omavastuuosuudella 1.200 € per vahinkotapaus ja vastuuvakuutuksen kokonaissummalla 50.000.000 € katesumma.

Top